Textilservice för professionella kök

– Alltid rena och snygga kläder till dig och dina kockar

Som krögare och köksmästare har du många järn i elden. Du måste vara kreativ och konsekvent och har ofta många, långa och krävande arbetsdagar. Dina kläder är därför oerhört viktiga. Genom att hyra arbetskläder av Textilia får du tillgång till de mest populära och beprövade köksplaggen på marknaden såväl som det allra senaste och trendigaste. Du slipper beställa, tvätta och administrera och i stället har du och din personal alltid tillgång till snygga, enhetliga och rena kläder som passar er perfekt. Redo för att prestera, varje dag. Vi ser dessutom till att underhålla eran textilstock, sorterar löpande ut det som inte håller våra högt ställda kvalitets- och hygienkrav och vi byter ut era plagg när ni vill justera antal och storlekar.

Visste du att det är vetenskapligt bevisat att kläderna du bär till stor del påverkar hur du tänker och beter dig?

Kockkläder

– Tillsammans väljer vi på den lösning som blir bäst för er

Genom vår tvätt och textilservice för professionella kök kan ni hyra allt ifrån kockrockar, serveringsskjortor, byxor, förkläden, kockmössor, kockslängar och kökshanddukar till avlastningsmattor och rengöringstrasor. Ni avgör vilken design, färg och utformning som passar er bäst utifrån vårt sortiment, samt hur många plagg ni anser att ni behöver per anställd. Vi bidrar gärna med vår expertis och erfarenhet här. Därefter hämtar och levererar vi plaggen direkt till ert kök, vecka efter vecka.

Alla kökstextilier i Textilia HoReCas sortiment har tagits fram för att tillgodose det dagliga arbetet i köket, såväl som den industriella tvättprocess som textilierna genomgår på våra tvätterier. Detta gör att ni som kund är säkrade beprövade plagg som levererar högsta funktionalitet. Vi ser till att tvätta och finish-behandla plaggen efter konstens alla regler, så att ni framstår rena, snygga och professionella gentemot era gäster, dag efter dag.

PRESTIGE CHEFWEAR BY DFD

– Vår mest populära kollektion

Prestige chefwear består av rockar, förkläden och byxor som ursprungligen togs fram av Textilias moderbolag DFD, i samarbete med ledande Michelin-kockar i Danmark. Genom åren har Prestige kollektionen uppskattats i kök och restauranger över hela Danmark och nu så även i Sverige. Det är i dag vår absolut mest populära och beprövade kollektion. Vi fortsätter att utveckla och uppdatera den, självklart med stor respekt för de unika kvalitéer som har gjort den till en oumbärlig del av vardagen för hundratals kockar.

Kockkläderna i Prestige-serien är idag unika på marknaden i hur komfort och passform kombinerats med kvalitet och hygien. Rockarna med kinakrage är designade med ett snitt som gör att de sitter perfekt på nästan alla. Den idealiska passformen ger bäraren självförtroende och underlättar arbetet, samtidigt som att risken för kontakt med råvaror minimeras. Den unika väven av bomull och polyester kallad ”komfortsatin” säkerställer dessutom att plaggen är bekväma och behagliga, oavsett om det är kallt eller varmt.

Prestige säljs endast av Textilia i Sverige.

Kockläder från upcy

– Designade av återvunna textilier

Vår senaste kollektion kockkläder kommer från vårt initiativ ”upcy”. Som med alla textilier från vår upcy kollektion är också kockkläderna skapade av textilier som har kasserats från våra tvätterier i Sverige och Danmark. Antingen på grund av fel, hål eller beständiga fläckar. I stället för att slänga dessa textilier beskär vi tygen runt fläckar eller hål och skapar av delarna bland annat kockkläder, förkläden och snygga servitörsplagg.

Kockskjortorna från upcy skapas av kasserade bomullsdukar och har utvecklats i samarbete med designar Klaus Samsø, samt konsulenter från restaurangbranschen. Skjortorna har kinakrage och snitt i tidlös design, då vi upplever att många kockar föredrar detta utseende i dag. Vi erbjuder flera varianter av både kockrockar och skjortor att välja på, varav vissa med både lång och kort ärm.

Läs mera om upcy och dessa plagg här och tveka inte ta kontakt med oss om du är intresserad av att se och pröva på plaggen.

Upcy säljs endast av Textilia i Sverige.

Trend

– för dig som vill utmana

Om du drömmer om kläder till köket som sticker ut kan vår trendserie vara intressant. Här har vi nämligen försökt hitta plagg med design som fångar blicken. Det innebär kockrockar med färgad krage, skjortor i denima färger, samt trendiga kanvasförkläden som kan vikas på mitten och därmed gör det möjligt att använda på olika sätt. Precis som med allt som vi hyr ut så har vi testat alla plagg i vår trendserie grundligt. Både ute i bruk hos våra kunder och i vår tvättprocess. Därmed kan vi garantera att de lever upp till både era och våra krav vad gäller passform och färgbeständighet.

T-shirts

– Sköna, funktionella och hållbara

Om ni föredrar att jobba i t-shirts, men vill slippa att köpa in och administrera egna plagg, överlåt då till oss att ta hand om allt det praktiska. Våra t-shirts är de mest bekväma och samtidigt de mest hållbara alternativet som finns på marknaden. De är alla certifierade enligt EU-Blomman och är tillverkade av ansvarsfullt odlad bomull samt polyester av återvunna PET-flaskor. Materialvalet gör att t-shirten är slitstark, färgäkta, att den andas och är mjuk och skön att jobba i. De är designade i en informell och snygg passform, med smala nackrev samt förstärkning av nacke och axlar. Det säkerställer att kläderna håller formen tvätt efter tvätt. Vi erbjuder t-shirt i både herr- och dammodell.

Anpassad design

– Med personlig brodyr

Önskar ni förstärka varumärket genom att brodera logotyp eller de anställdas namn på till exempel förkläden eller kockrockar? Ja, då hjälper vi er givetvis med det också.  Vi ser till att få fram rätt trådfärger, storlek och placering och kan självklart ta fram brodyrprover så ni vet exakt hur det kommer att se ut. Vi kan bistå med detta oavsett vilket plagg det gäller och hur många ni behöver. Flera av våra kunder har valt att sätta sin logotyp på förklädena, då dessa oftast roterar mellan alla anställda oavsett storlek och namn, men det går att anordna på såväl rockar, t-shirt och byxor som servetter eller entrémattor.

Slängar och kökshanddukar

– För olika behov

Kockslängar och kökshanddukar är oumbärliga redskap när det lagas mat i köket. De kraftigare blå kockslängarna är riktigt bra för att ta i varma saker med, medan den tunnare randiga kökshandduken är mer fördelaktig att torka grönsaker med eller att sila av en sås med. Det finns otaliga syften med slängar och kökshanddukar, som dock har det gemensamt, att de kan göra det svårt att tvätta dem helt rena igen. Genom att hyra kockslängar och kökshanddukar av oss har du alltid hygieniskt rena textilier till hands i ditt kök. Så kan du fokusera på att lösa alla de andra stegen som leder till en riktigt god måltid.

Avlastningsmattor

– För en bättre arbetsmiljö

Avlastningsmattor bidrar till att förbättra de anställdas arbetsmiljö och välbefinnande. Designen säkerställer en stötdämpande effekt som avlastar kroppen. Med andra ord ett enkelt sätt att förhindra överbelastningsskador i ben och rygg för de medarbetare som står upp länge och jobbar. Mindre belastning på kroppen innebär färre sjukdagar. Mattan absorberar också ljud, vilket leder till minskade ljudnivåer i lokalen. De säkerställer därmed en skönare och behagligare miljö för både anställda och gäster.

viima microfibertrasor

– För hygieniskt rena ytor

Läs mer om viima här och hur dessa trasor gör ytor hygieniskt rena, med enbart vatten

Fördelar med våra hyr- och tvättalternativ för kök

  • Rådgivning kring modeller och möjligheter
  • Exklusiv tillgång till PRESTIGE- och upcy-serien
  • Alltid hela och rena textilier till köket
  • Smidigt utbyte av storlekar och antal
  • Inga anskaffningskostnader
  • Inget inköp och underhåll, minimal administration
  • Överblickbara driftskostnader med fast veckovis hyra
  • Möjlighet till brodyr och märkning av kläder