Textillösningar för restaurang och catering

– Från bordslinne och tvättlappar till personalkläder, städ och entrémattor

Ett restaurangbesök är en sensorisk upplevelse där allt ifrån personalens kläder, till servetterna på bordet eller små fina frottélappar på toaletterna har inverkan. Även personalen själva påverkas av de kläder som de bär. Av dessa anledningar är det viktigt att veta vilken upplevelse man är ute efter att ge sina gäster och att välja de lösningar som bidrar till just det. Med hjälp av oss kan ni få tillgång till exakt de plagg och textilier som ni menar bidrar till den stämning som ni vill skapa i er restaurang. Oavsett vilka lösningar ni väljer så har ni genom oss inga anskaffningskostnader och minimalt med administration, vilket ger er mer tid och resurser att fokusera på alla andra delar som påverkar gästernas upplevelse.

Visste du att 88% av restauranggäster förknippar bord dukade med tyg med bättre service?

Bordslinne för uthyrning till catering och särskilda evenemang

På våra tvätterier har vi alltid mängder med dukar och servetter på lager för uthyrning, i storlekar som passar till alla kombinationer av bord. Det innebär att oavsett om ni har ett särskilt evenemang där ni vill göra något extra med hjälp av bordslinne, eller om ni är ett cateringföretag med ett mer regelbundet behov, så kan vi hjälpa er.

För att hyra dukar och servetter av oss är det enda ni behöver göra att kontakta oss några dagar i förväg med er beställning. Därefter ser vi till att packa och leverera perfekt tvättade, stärkta och manglade dukar på avtalad plats och tidpunkt inför ert evenemang. Efter middagen är det bara till att lägga det använda bordslinnet i de medföljande tvättsäckarna som vi sedan får i retur.

Som alltid bistår vi med rådgivning och hjälp, också när det gäller bords- och dukstorlekar. På så sätt säkerställer vi att ni får de storlekar och det antal som behövs, både för att det ska räcka och bli snyggt.

Servetter till restaurangen

-Från enklare alternativ till specialframtagna lösningar

Om du önskar att hyra servetter eller dukar på fast basis till er restaurang, då hjälper vi dig fram till den bästa lösningen. På Textilia har vi nämligen lång erfarenhet och samarbetar i dag med de främsta textiltillverkarna. Därför vet vi vilka artiklar och möjligheter som finns på marknaden och som samtidigt fungerar i vår industriella tvättprocess. Det gäller allt ifrån mera kostnadseffektiva alternativ som är lättillgängliga och går snabbt att få fram, till specialframtagna lösningar. Ni kan även få en helt unik lösning där vi tillsammans väljer ut material, väv, färg och storlek. Såklart hjälpar vi också att fastställa antal och leveransintervall och att se till att packning och hantering sker så ni får exakt den helhetslösning som passar er och er verksamhet.

Vi kan också på ett enkelt sätt hjälpa er att framhäva ert varumärke genom att väva in eller brodera restaurangens namn eller logotyp på till exempel servetter. Ta kontakt med oss i dag för ett förutsättningslöst möte, så ser vi på möjligheterna tillsammans.

Tvättlappar

– För en lyxigare känsla på toaletten

Det är inte längre enbart Michelin-krogar som har frottélappar, så kallade ”tvättlappar” till sina gäster på toaletterna. Fler och fler krögare väljer denna lösning som ger en lyxigare, mer hållbar och avslappnad känsla för gästen, jämfört med papper eller tork. Genom oss kan ni också minska ert förbruk av papper och i stället erbjuda era gäster rena, fina tvättlappar till att torka sina händer. Vi har flera olika alternativ att välja på och har även här möjlighet till att ta fram en speciallösning om ni önskar det.

Serveringsplagg

– Alltid snygga, enhetliga och rena kläder

Servitören är den första som gästen träffar, vilket ställer krav på kläderna. För självklart är det viktigt att vara välklädd och att känna sig bekväm i sina arbetskläder. Av oss på Textilia kan du hyra skjortor, byxor, t-shirts, västar, förkläden mm. Som något helt nytt kan vi nu även erbjuda servitörsskjortor från vår hållbara upcy kollektion som är tillverkade 100% av kasserade textilier från våra tvätterier. Samtliga kollektioner av kläder är moderna och har tagits fram för att tillgodose olika preferenser och personer med olika kroppsbyggnad.

Fördelarna med att hyra personalkläder är många, men framförallt för att få fram det uttryck i restaurangen du önskar. Och du slipper lägga tid och pengar på att köpa in och administrera plagg. Samtidigt säkerställer du ett enhetligt och alltid rent utseende på din personal, vilket bara kan bidra positivt till ditt varumärke och hjälper din personal att känna yrkesstolthet.

viima®

– Gör glasen gnistrande rena och ytorna hygienist rena

Om ni inte använder dukar på borden, så finns det behov av andra sätt att säkerställa att borden är rena efter varje gäst. Kanske ni också upplever utmaningar med att få era dricksglas gnistrande rena och samtidigt fria från flock. Med vårt innovativa rengöringssystem viima löser vi dessa behov med hjälp av en unik svensk mikrofiberteknologi. Den otroligt tunna mikrofibern gör borden i matsalen, stålytorna i köket eller kaffekannorna hygieniskt rena till 99,99%. Detta sker enbart med vatten, vilket gör att ni även sparar både er själva och miljön från onödiga kemikalier. Kontakta oss för dokumentation och mer information eller läs mer här

Entrémattor

-Skyddar golven, underlättar rengöringen och kan framhäva ert varumärke

Vi erbjuder stilrena entrémattor så att du enkelt kan skydda golvet och fånga upp smuts från gästernas skor. Om ni önskar använda mattorna som ett sätt att framhäva ert namn eller logotyp, eller dela ett budskap, så löser vi det också.

När du hyr entrémattor av oss avgör du hur ofta vi ska byta. Det flesta kunder har byte varje eller varannan vecka på vintern, medan en gång varannan eller var fjärde vecka brukar räcka under sommarhalvåret.

Fördelar med våra hyr- och tvättalternativ för restaurang

  • Samråd och sparring hela vägen kring både restaurangen och gästupplevelsen
  • Brett utbud av stilar och prisnivåer
  • Inget inköp, underhåll eller administration
  • Överblickbara driftskostnader
  • Garanti för restauranglinne och kläder av hög kvalitet med toppfinish
  • Möjlighet till servetter och kläder med logodesign eller ett särskilt meddelande
  • Tillgång till hyrsystem inom senaste designen av servitörskläder
  • Exklusiv tillgång till viima® rengöringssystem